FAQ

Mag de keramiek in de vaatwasser? 

Dat mag zeker! Op termijn kan het zijn dat de glans van de glazuur iets afneemt door de harde producten, maar alles blijft zeker even bruikbaar. Wil je zeker zijn van levenslang glanzende keramiek, dan raad ik je aan om met de hand af te wassen. 


Mag de keramiek in de oven en microgolf? 

Ja hoor! Alle stuks worden boven de 1000°C gebakken in een speciale keramiek-oven, ze kunnen dus wel wat aan ;)

Let wel op met plotse grote temperatuurverschillen. Daardoor kan keramiek wel eens barsten. Zet een hete ovenschaal dus niet zomaar op een koud keukenblad, en kijk ook uit met koude borden rechtstreeks in een hete oven steken. 


Het item dat ik wou is uitverkocht, wat nu?

Het spijt me dat jouw item al uitverkocht is! Lexie ceramics is een kleine onderneming dus ik werk in oplages. Laat me gerust weten welk stuk je graag wou, en wie weet kan ik het wel speciaal voor jou maken in een volgende oplage! :)


Werk je op besteling? 

Zeker en vast! Stuur me een berichtje  met je idee, en ik bekijk graag wat ik voor je kan doen.


Ik heb mijn bestelling nu onmiddellijk nodig, is er expres-service? 

Wauw, ik ben blij dat je zo uitkijkt naar je bestelling! Lexie ceramics is een kleine onderneming die in oplages werkt, bestellingen worden een keer per week verzonden. Als je toch meer haast hebt, contacteer me dan rechtstreeks, bij voorkeur vóór je je bestelling plaatst. Dan kunnen we samen bekijken wat de opties zijn. Dit zal afhangen van vraag tot vraag, dus ik kan je nu geen garanties geven. 


Wat zijn je verzendkosten?

  • België: €4,95 en gratis vanaf bestellingen boven de 80€

  • Europe zone 1 (Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Nederland) : €6,95 en gratis boven €150

  • Europe zone 2 (Oostenrijk, Tsjechië, Denemarken, Zweden, Ierland, Italië, Polen, Hongarije: €21,95 en gratis boven  €300

 


Verkoop je ook retail?

Ja! Stuur me een berichtje voor prijzen en voorwaarden. 


Kan ik een factuur krijgen?

Natuurlijk! Lexie ceramics is een klein bedrijf vrijgesteld van BTW. Dit betekent dat ik facturen kan uitschrijven, maar niet onder de BTW-regeling val. Stuur me een email en ik converteer jouw bestelling zonder problemen naar een factuur. 


Ik brak een item dat ik kocht bij jou, kan ik een nieuwe krijgen? 

Jammer om te horen, maar dat gebeurt soms in het leven! Helaas kan ik niet gratis een vervanging bezorgen. Je kan altijd kijken in de webshop of je het item opnieuw kan aankopen.