Workshop informatie 2 december 2023

 

Hey daar!

 

Echt super leuk dat jij hebt gekozen om even mee helemaal tot rust te komen en met je handen bezig te zijn tijdens een Lexie workshop! 🥰

 

In deze workshop maak je zelf een set bestaande uit een kom, bord en kopje of twee kopjes en twee schoteltjes. Perfect voor een uniek ontbijt of een gezellig tea-time momentje! 

Stap voor stap toon ik je hoe je met kleiplaten en mallen jouw eigen servies kunnen maken.

De afwerking kies jij helemaal zelf: ga je voor strak, voor reliëf, of voor een woord of zin in je klei? Misschien wil je wel een oor aan je kopje zetten? Alles mag hier. Op het einde kies je ook welke kleur glazuur je wilt: gespikkeld, roze, wit, lichtblauw of donker grijs-blauw. 

Tip: Met de kleuren wit en roze kan je makkelijk nog ingedrukte letters in de klei zien, deze kleuren zijn dus ideaal als je een tekstje in je kom of kopje wilt!

 

Je werkstukken laat je na afloop van de workshop bij mij achter, want ze moeten nog een heel proces door! Ik laat ze eerst enkele weken drogen en bak ze dan een eerste keer op 960° voor meer dan 24u. Daarna zet ik er de kleur glazuur op die jij had gekozen en bak ze nogmaals voor lange tijd op 1250°. Eens je werkstukken klaar zijn, krijg je van mij een berichtje dat je ze kan komen ophalen.*

 

We maken alles volledig met de hand, zonder draaischijf. Dit betekent dat je na deze workshop zelf ook heel gemakkelijk thuis aan de slag kunt gaan met klei! 

 

Praktisch

  • 2 december 2023 van 14u tot 17u
  • Deelnemers: 5
  • Inbegrepen: materiaal, klei, koffie, thee en een snack. Bakken en glazuren van werkstukken door Lexie.
  • Je doet best kledij aan waar wat klei op mag komen (uitwasbaar). Er zijn schorten in verschillende kleuren en maten beschikbaar, of je mag ook altijd je eigen schort meenemen ;)  
  • Prijs: €95/pp alles inclusief. Betalen kan via overschrijving of ter plekke met Payconiq, cash of cadeaubon. Het is ook mogelijk om een factuur te maken indien gewenst.

 

*De termijn waarop jouw werkstuk klaar is kan verschillen omdat de oven enkel aangaat als hij vol is.

 

Heb je nog vragen? Stuur dan gerust een berichtje!

 

Tot snel! ❤

Adres:

Kerkweg 46

3190, Boortmeerbeek

 

Je hoeft niet aan te bellen aan de voordeur, maar kunt via de houten poort om het hoekje binnen! 

In de tuin staat mijn aterlier waar alvast een koffietje of theetje op je zal staan wachten, en ik ook natuurlijk! ;)

 

Welkom !